Een product voor een klant assembleren

Wanneer een klant een artikel koopt dat moet worden geassembleerd (bijvoorbeeld een fiets assemblage), wilt u nog steeds een werkorder maken om de werklast van uw technici bij te houden.

Het maken van de reparatie

Maar omdat u niet wilt eindigen met dubbele serienummers voor de klant, klikt u op Annuleren op de prompt Workshopdetails toevoegen. Selecteer de gewenste klant en voeg het artikel toe aan de Work Order details. Zorg ervoor dat u het serienummer voor het artikel invoert of selecteert wanneer hierom wordt gevraagd. De serienummer velden worden nog niet ingevuld – Selecteer of voeg de Serienummer velden nog niet toe!

Voer alle andere relevante informatie in en klik op Bewaren. Klik op de vraag klant reparatie item op Annuleren. Het wordt nog niet weergegeven, maar het geserialiseerde artikel dat u in de details van de werk order hebt toegevoegd, wordt automatisch geselecteerd als reparatie artikel voor het ticket!

Neem de nodige betalingen en sla de transactie op.

Voltooiing van de assemblage

Noteer het serienummer van het artikel in de details van de werk order.

Selecteer op het bureaublad van Ascend het menu Weergave -> Serialisatie

Klik in het linkerdeelvenster op Serialisatie en selecteer niet gemonteerd verkocht. Selecteer in de bovenste werkbalk het serienummer zoekcriteria, voer het serienummer in het zoekvak in en klik op het Vergrootglas pictogram om te zoeken.

Dubbelklik het serienummer. Selecteer in de keuzelijst Gemonteerd door uw naam, vink Gemonteerd aan en klik op Opslaan.Voltooi de reparatie als normaal.

Aanvullende bronnen

Artikel: de reparatie van een klant verwerken

Video: Details van werkorders toewijzen met het hulpprogramma beschikbaarheid