Producten verkopen van bestaande leveranciersnabestellingen

De wereldwijde COVID-19-pandemie heeft unieke uitdagingen gecreëerd voor veel leveranciers en hun toeleveringsketens, en veel producten staan op lange nabestellingen. Maar het heeft fietsen en andere buitenrecreatie ook veel populairder gemaakt - en uw klanten zijn enthousiast om deze items te kopen, zelfs als dit betekent dat ze er iets langer op moeten wachten. Dus hoe kun je de vraag bijhouden zonder meer artikelen te bestellen dan je echt nodig hebt?

Wel, de februari 2021 versie van Ascend maakt het gemakkelijk door u meerdere opties te geven om speciale bestellingen van klanten te koppelen aan bestaande leveranciersorder!

Sherpa-tip: Gebruikers moeten de machtiging Verkoop - Speciale bestellingen koppelen hebben

Op de transactie

Behandel de verkoop als een speciale bestelling. In het dialoogvenster Speciale Bestelling is de optie Koppelen aan inkooporder  actief wanneer er een niet-toegewezen/niet-verzonden orderartikel bestaat met een hoeveelheid die voldoende is om de aankoop van de klant te voldoen: selecteer de gewenste order in de keuzelijst. De naam van de leverancier, het PO-nummer, de orderstatus en de datum waarop de order is ingediend (of gemaakt, als de order nog niet is ingediend) worden weergegeven.

In het dialoogvenster Artikelen om te bestellen

Als er een niet-toegewezen/niet-verzonden orderartikel bestaat met een hoeveelheid die voldoende is om de aankoop van de klant te vullen, wordt het veld Beschikbare order geel gemarkeerd.

Klik in de kolom om de gewenste volgorde te selecteren in de vervolgkeuzelijst. De naam van de leverancier/leverancier, het PO-nummer, de orderstatus en de datum waarop de order is ingediend (of gemaakt, als de order nog niet is ingediend) worden weergegeven.

Wanneer speciale orders en leveranciersorders naar wens worden toegewezen, klikt u op de knop Speciale Bestellingen toewijzen om de toewijzingen op te slaan.

Op de bestelling van de leverancier

Als er een niet-toegewezen speciaal orderartikel bestaat met een hoeveelheid waarin het orderartikelaantal voldoende is om de aankoop van de klant te voldoen, wordt het veld Transactie geel gemarkeerd.

Klik in de kolom om de gewenste Speciale Bestelling te selecteren in de keuzelijst. De klantnaam, het transactietype en de datum waarop de transactie is gemaakt, worden weergegeven.